Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλλας: «Οι τράπεζες είναι έτοιμες για τα κόκκινα δάνεια»

Mετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

sallas

Οι τράπεζες είναι έτοιμες σε τεχνικό επίπεδο να ξεκινήσουν την εφαρμογή του νόμου για τα κόκκινα δάνεια, μετά την ψήφισή του από τη Βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημείωσε ακόμη ότι συμφωνεί με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Σάλλας αναφέρθηκε στη σύσκεψη τονίζοντας ότι συζητήθηκε η πορεία μετά τα «stress tests» των τραπεζών «που ήταν πολύ επιτυχής εξέλιξη και ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση της Οικονομίας». Είπε επίσης ότι συζητήθηκε η οικονομική ανάπτυξη σημειώνοντας ότι με δεδομένο πως για την επόμενη χρόνια προβλέπεται ανάπτυξη της τάξης του 2 – 3%, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το πλάνο.

Απαντώντας σε ερώτηση τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπογραμμίζοντας ότι οι Τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70 χιλιάδων ή των 100 χιλιάδων ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι εκπρόσωποι των τραπεζών Δημήτρης Ματζούνης (Alpha Bank), Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική) και Χρήστος Μεγάλου (Eurobank).
By