Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρόδος: Καταγγελίες για δηλητηρίαση τουριστών σε πολυτελές ξενοδοχείο

Το υπουργείο Τουρισμού έστειλε κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΟΤ

rodos-2

Τουρίστες από τη Γαλλία και άλλες χώρες που επέλεξαν ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Ρόδου για τις διακοπές τους την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου έπαθαν βαριάς μορφής δηλητηρίαση.

Το κανάλι RTL και η εφημερίδα Le Figaro φιλοξένησαν στα ρεπορτάζ τους την ιστορία όμως να κατονομάσουν το τουριστικό κατάλυμα πολυτελείας, με την ηλεκτρονική έκδοση της Le Parisien και την ιστοσελίδα Ladepeche.fr να δίνουν διάσταση στο θέμα φιλοξενώντας επώνυμες μαρτυρίες των Γάλλων τουριστών που βρέθηκαν εκεί.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, περίπου 400 – 600 Γάλλοι τουρίστες, στην πλειονότητά τους από την Τουλούζη, έπεσαν θύματα της κακής ποιότητας του φαγητού σε πεντάστερο λουξ ξενοδοχείο της Ρόδου.

Με συνέντευξη τους στο Ladepeche.fr η Μαρσέλ και ο Ζαν-Πιερ Λακό περιγράφουν πώς οι ίδιοι, η κόρη τους και τα πέντε εγγόνια τους ξόδεψαν 20.000 ευρώ για τις διακοπές τους, οι οποίες τελικά μετατράπηκαν σε ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η δεύτερη εβδομάδα διακοπών της οικογένειας, από τις 10 μέχρι τις 17 Αυγούστου, μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Ο Ζαν-Πιερ Λακό, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης περιέγραψε ένα σκηνικό «αποκάλυψης» που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο:

«Όπως και εκατοντάδες άλλοι παραθεριστές, έτσι η οικογένειά μου κι εγώ, ξαφνικά κάναμε εμετό και συνεχείς διάρροιες. (…) Έβλεπα ανθρώπους να κάνουν εμετό στις πισίνες, στους διαδρόμους… παντού».

Μετά από τις εξελίξεις, το υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να στείλει κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΟΤ στο νησί, ώστε να ελέγξει τις καταγγελίες των τουριστών.

By