Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ρωσία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε τρόλεϊ στο Βολγκογκράντ (video)

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 27 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε τρόλεϊ

bus-russia
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 27 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βολγκογκράντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας. Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βολγκογκράντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, και 40 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.

Μάλιστα, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες (FSB) συνδέουν επισήμως την χθεσινή έκρηξη καμικάζι με το σημερινό χτύπημα.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν ό,τι απέμεινε από το κατεστραμμένο μπλε και λευκό τρόλεϊ με την οροφή του να έχει αποσπαστεί από το υπόλοιπο όχημα και πτώματα και συντρίμμια σκορπισμένα στο δρόμο. Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε αγορά στη συνοικία Ντζερζίνσκι, διενεργείται έρευνα για «τρομοκρατική ενέργεια και διακίνηση όπλων». Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση.

Νέο video από την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε νέο video από την βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόγλκογρκραντ, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε 31.

[video_embed][/video_embed]

Διαβάστε επίσης:
Επίθεση αυτοκτονίας σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ρωσίας (video)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By