Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πυρ και μανία ο Βενιζέλος με Τσίπρα και Αβραμόπουλο

Έδωσε συνέχεια στην πρωινή συζήτηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

benizelosbouliΣφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα και αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου άφησε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος , δίνοντας συνέχεια στην πρωινή συζήτηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε ευθέως τον Αλ. Τσίπρα ότι υποστηρίζει συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων. «Επανέλαβε αυτά που έχει πει τις τελευταίες ημέρες για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια μη λαμβάνοντας υπόψη όσα του είπε το ΠΑΣΟΚ, μετά τα γνωστά φληναφήματα για τον νόμο του 2010», ανέφερε και θύμισε πως δεν υπάρχε σύμβαση του 2010, αλλά νόμος στο όνομα του οποίου ενήργησε το υπουργείο Άμυνας, βάζοντας τέλος στην κατάσταση αδράνειας από το 2004 ως το 2009.

«Αυτά που είπε ο κ.Τσίπρας είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση των αμαρτωλών πρώτων συμβάσεων, όπως ενσωμάτωσε την ομάδα στελεχών του Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθέτησε και αυτές», υπογράμμισε, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές κατά του Δ. Αβραμόπουλου επειδή κράτησε αποστάσεις από τους χειρισμούς του στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

«Δεν ξέρω ποιος διεκδικεί την πατρότητα της διακοπής πληρωμών, αλλά εγώ τη διέταξα», ήταν το πρώτο καρφί προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός και ο ίδιος έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στους αρμόδιους υπουργούς για να δοθεί μία οριστική, ριζοσπαστική λύση στο ζήτημα. «Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις και να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρνουν αποτελέσματα», συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τέλος, να υπερψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή με ευρύτερη πλειοψηφία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By