Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο – Οι τελευταίες εξελίξεις [βίντεο + εικόνες]

Άγνωστοι δράστες δολοφόνησαν δύο άτομα και τραυμάτισαν τρίτο επί της λεωφόρου Νέου Ηρακλείου – Τα όπλα δεν ήταν καλάσνικοφ αλλά όπλα των 9 χιλιοστών

xaaaaΣε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε άνδρες που φέρονται ότι μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με βουλευτές του κόμματος. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν το έχει επιβεβαιώσει. Το ότι είναι μέλη της Χρυσής της Αυγής δημιουργεί ανησυχίες, με τα πολιτικά κόμματα να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δράστες που φορούσαν κράνη σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν, λίγο πριν φθάσουν στα γραφεία της ΧΑ, έξω από τα οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί. Οι δράστες τους πλησίασαν και τους πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, με όπλο των 9 χιλιοστών, και στη συνέχεια έτρεξαν στη μοτοσικλέτα  με την οποία  εξαφανίστηκαν. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, όπως αναφερει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών, ενώ εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και αφού πυροβόλησαν τα θύματά τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν με άλλο μέσο.

Η επίθεση έγινε στις 19:18 στη λεωφόρο Ηρακλείου 426. Από τους τρεις νέους, ο ένας έχασε τη ζωή του επί τόπου, ο δεύτερος πέθανε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου είχε μεταφερθεί, ενώ ο τρίτος χειρουργείται στο νοσοκομείο Γεννηματάς, με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη. Η αστυνομία ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο νεκρών, πρόκειται για τους Γιώργο Φουντούλης 27 ετών και Μανώλη Καπελώνη 22 ετών. Το όνομα του 29χρονου τραυματία είναι Αλέξανδρος Γέροντας.

Το συμβάν συνέβη λίγα μέτρα από τα γραφεία του κόμματος, το οποίο φέρεται ότι ήταν σε λειτουργία, αλλά είχε κατεβασμένα ρολά. Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.. Επιπλέον, βρέθηκε κλεμμένη μοτοσικλέτα κοντά τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο. Μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Νέο Ηράκλειο, βρέθηκε πριν από λίγο σε μικρή απόσταση από τον τόπο της εκτέλεσης, στην οδό Αυξεντίου.

Πρόκειται για μία μοτοσικλέτα μάρκας Γιαμάχα που εξετάζεται ήδη και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για εξονυχιστική έρευνα .

Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες είχαν και άτομα που τους βοήθησαν στην επίθεση.

Σημειώνεται ότι στην αρχή η αστυνομία διέρρεε ότι δεν σχετίζονται τα θύματα με τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο  μετέπειτα βουλευτές του κόμματος ανέφεραν σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις ότι πρόκειται για μέλη του κόμματος. Η αστυνομία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει επίσημα την πληροφορία.

Οι πρώτες διαρροές έκαναν λόγο για μαφιόζικο χτύπημα, ωστόσο με το πέρασμα της ώρας μπαίνει στο τραπέζι και το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας. 

antitromokratiki
FOSPHOTOS

 

antitromokratia11
FOSPHOTOS
astynomia
FOSPHOTOS
KOUKOUTSIS_VOULEFTIS.
FOSPHOTOS
epithesixrisiaugi
FOSPHOTOS

 

 

Στο σημείο έφτασαν λίγη ώρα αργότερα ο Ηλίας Κασιδιάρης και η κόρη του γγ της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Star και ο Ηλίας Παναγιώταρος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσαν ότι τα θύματα είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Οι δολοφόνοι, όποιοι και να είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενωμένη ελληνική κοινωνία, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου.

Η αντίδραση της Χρυσής Αυγής
Άμεση ήταν και η αντίδραση της Χρυσής Αυγής που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση την κυβέρνηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους.

Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!

Ένοχη για το έγκλημα είναι η ανθελληνική κυβέρνηση του Σαμαρά που έβαζε την Αντιτρομοκρατική να κάνει παράσταση μπροστά στις κάμερες για να πλήξει την Χρυσή Αυγή και άφησε ανεξέλεγκτους τους τρομοκράτες να εκτελούν εν ψυχρώ νέα παιδιά».

Καταδίκη της επίθεσης από το ΠΑΣΟΚ

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης .

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By