Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόβλημα με τα φρένα επικαλείται ο οδηγός της νταλίκας


Έφτασαν στους πέντε οι νεκροί του δυστυχήματος karabolaccc

Ο υπεύθυνος της τραγικής καραμπόλας στην Εγνατία οδό που στέρησε την ζωή σε πέντε ανθρώπους είναι ένας 39χρονος Ρουμανικής καταγωγής.

Ο οδηγός συνελήφθη σε ένα χωράφι πλησίον του τόπου της τραγωδίας σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Κατά την προανάκριση  υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει» για 23 χιλιόμετρα.

Τονίζεται πάντως ότι ακόμη δεν έχει γίνει δυνατή η διαλεύκανση των αιτιών της τραγωδίας. Από τους νεκρούς οι τέσσερις εξέπνευσαν στον τόπο, ενώ ο πέμπτος άφησε την τελευταία του πνοή κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από τριάντα αυτοκίνητα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εικοσιεννιά άτομα, εκ των οποίων οι δύο σε σοβαρή κατάσταση. Και οι δύο είναι ανήλικα παιδιά 6 και 1,5 ετών αντίστοιχα.

Οι αρχές έχουν συλλάβει μαζί με τον υπαίτιο του δυστυχήματος και έναν 42χρονο, υπεύθυνο της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης εργασιών στην περιοχή.

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα», δήλωσε συγκλονισμένος ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας Χρύσανθος Αθανασόπουλος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Σήμερα (05.10.2014) και ώρα 10.20’ περίπου, στην Εγνατία Οδό, πλησίον κόμβου Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (3 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός) και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων σε νοσοκομείο της περιοχής .

Την προανάκριση και τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας.

Συνελήφθησαν, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και ένας 42χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών.

By