Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η «Πρωτοβουλία Β» για την ενιαία ισχυρή κεντροαριστερά

«Η πολιτική κίνηση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β συμμετέχει ενεργά στο διάλογο για την προγραμματική σύγκλιση και την κοινή δράση»

istame

Ανακοίνωση εξέδωσε η πολιτική κίνηση «Πρωτοβουλία Β΄» και χαιρετίζει το «κείμενο των 58» το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, δίνει νέα μεγάλη ώθηση και δυναμική στον κοινό σκοπό, ενώ θεωρεί ότι το όλο εγχείρημα θα κριθεί στην πράξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κίνησης αναφέρει:

«Η πολιτική κίνηση ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β συμμετέχει ενεργά στο διάλογο για την προγραμματική σύγκλιση και την κοινή δράση όλων ανεξαίρετα των δυνάμεων του σοσιαλδημοκρατικού κεντροαριστερού χώρου που δυστυχώς συνεχίζει να κινείται πολυδιασπασμένος και αποδυναμωμένος.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β έχει αναλάβει τα τελευταία 2 χρόνια, μαζί με άλλες κινήσεις και στελέχη του χώρου αυτού, πολλές πρωτοβουλίες με ανακοινώσεις, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις των μελών της για την υπόθεση της κεντροαριστεράς.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την «Ανακοίνωση των 58» η οποία δίνει νέα μεγάλη ώθηση και δυναμική στον κοινό σκοπό. Το αποτέλεσμα βέβαια θα κριθεί στην πράξη. Θεωρούμε ότι για τη συνέχεια θα πρέπει:

Α) Να ξεκινήσει άμεσα προγραμματικός διάλογος με ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες σε όλη τη χώρα, για τη διατύπωση προτάσεων στα συσσωρευμένα πολιτικά, οικονομικά, οικολογικά και ιδιαίτερα στα κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση, αλλά και στα αίτια που τη δημιούργησαν. Να αρχίσουμε να μιλάμε περισσότερο για τη ουσία της πολιτικής ώστε να καταστεί δυνατή η επαναπροσέγγιση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο πολιτικό λόγο και ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στηριγμένο στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της βιώσιμης ανάπτυξης, της μεταρρύθμισης του κράτους και της διασφάλισης της δημοκρατικής πορείας της χώρας.

Β) Να συγκροτηθεί ένα Συντονιστικό Πολιτικό Όργανο με συμφωνία όλων των συλλογικοτήτων του χώρου, ή με όσες συμφωνήσουν σε πρώτο στάδιο, χωρίς ηγεμονισμούς και μικρομεγαλισμούς που θα διαχειριστεί με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο τις διαδικασίες κατά την περίοδο μέχρι τη σύγκλιση της Συντακτικής Συνέλευσης του νέου φορέα».

Για την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β:

Αθανασόπουλος Παύλος, Αντωνάκου Δανάη, Βασιλάκης Βαγγέλης, Γιαταγάνας Ξενοφών, Γκέκας Γιώργος, Γκέκας Αχιλλέας, Διακουλάκης Νίκος, Δόλγερας Απόστολος, Ιωαννίδης Σταύρος, Καβάσαλης Πέτρος, Καλογήρου Γιάννης, Καλουδιώτης Δημήτρης, Καρούνος Θόδωρος, Κασιμάτης Νίκος, Λάζος Χρήστος, Λώλος Σαράντης, Μαυρογιάννης Θανάσης, Μερεντίτης Δημήτρης, Μπιτζάνης Κώστας, Ραλλίδης Βασίλης, Ρούσης Ηλίας, Σμιτ Νίκος, Τότσιου Γιολάντα, Τριανταφύλλης Γιώργος, Χαρμανίδης Φίλιππος, Χλωμούδης Κώστας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By