Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προς έγκριση σήμερα η νέα Κομισιόν

Ο συνασπισμός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών αναμένεται να ψηφίσει υπέρ στην ψηφοφορία

eurokoinovoulio

Το «πράσινο» φως για την έγκριση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να δώσει σήμερα Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο συνασπισμός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών αναμένεται να ψηφίσει υπέρ στην ψηφοφορία, που θα γίνει το μεσημέρι. Οι δύο ομάδες αντιπροσωπεύουν 479 από τους 751 ευρωβουλευτές.

Ωστόσο δεν λείπουν και τα μέλη που δηλώνουν ότι έχουν αμφιβολίες.

Όπως αναφέρεται στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Euractiv.com, ο Γάλλος ευρωβουλευτής Zιουλιόμ Μπαλάς προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η νέα Επιτροπή δεν θα πρέπει να λάβει απλώς μια λευκή επιταγή. Ο ευρωβουλευτής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το διορισμό του Επιτρόπου Κανιέτε, ο οποίος, είπε ότι «αντιστοιχεί στο διορισμό ενός λομπίστα για τα ορυκτά καύσιμα».

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για την πολιτική ισορροπία της νέας Επιτροπής, και ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από τον Γιούνκερ για το επενδυτικό σχέδιο ύψους 300 δις, ευρώ που έχει ανακοινώσει.

Οι Βέλγοι σοσιαλιστές προειδοποίησαν επίσης χθες ότι η υποστήριξή τους για τη νέα Επιτροπή, θα εξαρτηθεί από την εκπλήρωση των υποσχέσεων που δόθηκαν από τον Γιούνκερ.

«Τα 300 δισεκατομμύρια θα πρέπει να προέλθουν από νέες πηγές, όχι από την ανακύκλωση των άλλων ταμείων» ανέφεραν οι Βέλγοι σοσιαλιστές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

By