Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,7% δίνει έρευνα της MRB

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Σαμαράς

dimoskopisi-ereuna-ekloges

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1.7% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, καταγράφει έρευνα της εταιρίας MRB, που πραγματοποιήθηκε για το Real το διάστημα από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου. Παράλληλα στην έρευνα καταγράφεται σαφές προβάδισμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 38,75 έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 33.95 στο ερώτημα περί καταλληλότητας.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 21,5%, ενώ η Ν.Δ. 19,8%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 1,7%. Ακολουθούν, Χρυσή Αυγή με 8,5% , «Το Ποτάμι» με 6,7% , Ελιά με 6,3%, ΚΚΕ με 5,1% , Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και ΔΗΜΑΡ με 1,3%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 7,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 19,9%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;». Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει το 38,7% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το 33,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22%.

Σχετικά με την Ικανότητα Διακυβέρνησης και στο ερώτημα: «Ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 28,7% των ερωτηθέντων, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 28%. “Κανένα κόμμα” επιλέγει το 33%.

By