Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πούτιν αποκαθιστά τους Έλληνες στην Κριμαία

Ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι μειονότητες, μεταξύ των οποίων οι Έλληνες και οι Τατάρτοι, στην κριμαϊκή χερσόνησο

BESTPIX Crimean Parliament Seeks Formal Union With Russia

 

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως έχει υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι Τάταροι της Κριμαίας και άλλες εθνικές μειονότητες που είχαν υποφέρει επί των ημερών του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν.

«Έχω υπογράψει ένα διάταγμα για να αποκατασταθεί ο ταταρικός πληθυσμός της Κριμαίας, ο αρμενικός πληθυσμός, οι Γερμανοί, οι Έλληνες – όλοι εκείνοι που υπέφεραν στη διάρκεια των διώξεων του Στάλιν», δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνεδρία του Κρατικού Συμβουλίου.

Οι μουσουλμάνοι Τατάροι

Μέλη της ισχυρής μουσουλμανικής ταταρικής μειονότητας, που αριθμεί 300.000 ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν περίπου το 15% του πληθυσμού της Κριμαίας, έχουν αντιταχθεί στην προσάρτηση από τη Ρωσία, τον περασμένο μήνα, της κυρίως ρωσόφωνης περιοχής.

Την  τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να καταστεί ευκολότερο για τους ρωσόφωνους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να αποκτήσουν τη ρωσική υπηκοότητα, είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Κρεμλίνο.

 

By