Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαγεωργίου: Επιβολή τέλους στα φωτοβολταϊκά, αλλιώς θα γίνουμε Αργεντινή

“Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν 3 ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών.

PV-solar-panelsΕπικαλούμενος την κατάρρευση του ενεργειακού της Αργεντινής, που οδήγησε στην κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασ. Παπαγεωργίου επέμεινε στην επιβολή τέλους στους μικροϊδιοκτήτες φωτοβολταϊκών.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν 3 ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών, εκ των οποίων οι 2 μπορεί να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Κυριακή.

Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι:

α) θα δοθεί παράταση 2 μηνών για νέες εγκαταστάσεις στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

β) για αγρότες και μη διασυνδεδεμένα νησιά το τέλος θα επιβληθεί με το καθεστώς εισφοράς του Νοεμβρίου και όχι με νέο καθεστώς.

γ) «ψάχνουμε να βρούμε λύση αποδοτική» για τον ΦΠΑ και τον φόρο που πληρώνουν όσοι είναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. «Μπορεί στον επόμενο μήνα θα έχει βρεθεί αυτή η λύση ώστε να υπάρχει διευκόλυνση», πρόσθεσε.

Για στο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ ο Υφυπουργός είπε ότι το 2014 θα έφτανε τα 2,5 δις ευρώ, αν δεν επιβληθεί το τέλος από το οποίο θα εισπραχθούν 1,4 δις. Υπενθύμισε δε ότι από την κατάρρευση του ενεργειακού συστήματος, κατέρρευσε και η Αργεντινή, προκαλώντας την αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη.

 

By