Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Πέρασε» με απώλειες το ν/σ για τα κανάλια

Με ηχηρά «όχι» από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ

vouli_psifos640

 

Με δύο «όχι» από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, αυτό του Γ. Παπανδρέου που είχε κάνει γνωστή από την πρώτη στιγμή την έντονη διαφωνία του και του Απ. Κακλαμάνη, αλλά και τις απουσίες του Κ. Καραμανλή, του Β. Πολύδωρα, του προέδρου και πολλών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση με την οποία εντάσσονται  σε νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για ψηφιακή εκπομπή όσοι τηλεοπτικοί σταθμοί εξέπεμπαν έως την 31η Αυγούστου του 2013.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, 154 βουλευτές υπερψήφισαν, ενώ 115 καταψήφισαν. Ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης με τροποποίηση που επέφερε λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία, προσδιόρισε ως καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη διαδικασίας αδειοδότησης των παρόχων την 31η Δεκεμβρίου 2014 αντί για τον Ιούνιο του 2015 που προβλεπόταν αρχικά.

Η ρύθμιση «πέρασε» με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ σε ότι αφορά την ηχηρή απουσία του Κ. Καραμανλή, βουλευτές που συνομιλούν μαζί του, ανέφεραν πως η στάση του αποτελεί ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός σπάνια απουσιάζει από ψηφοφορίες στη Βουλή. Από τη ΝΔ απουσίαζε επίσης, ο Β. Πολύδωρας και από το ΠΑΣΟΚ ο Δ. Κρεμαστινός.

Από την ΔΗΜΑΡ που στήριζε την ρύθμιση, αλλά δεν είχε δώσει «οδηγία» για κομματική πειθαρχία, απουσίαζαν ο πρόεδρός της Φ. Κουβέλης, καθώς και οι κ.κ. Γρ. Ψαριανός , Γ. Πανούσης, Μ. Ρεπούση και Ν. Φούντα.

kanalia660_051113

(Visited 1 times, 1 visits today)
By