Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Οχι» στην περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης χρυσαυγιτών από ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ

Δεν διαπιστώθηκε ομοφωνία στις προπαρασκευαστικές επαφές που έγιναν

bouliΒέτο στην περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που έχουν προφυλακιστεί βάζουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν με την «αφαίρεση» της αποζημίωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιάννη Λαγού που έχουν περάσει τις φυλακής τα σίδερα, καθώς και να τους περικοπούν άλλα προνόμια, όπως ατέλειες και συνεργάτες που δικαιούνται ως μέλη του Κοινοβουλίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εμμένουν στην άποψη που είχαν εκφράσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπαίνουν σε μια συζήτηση για κάθε θέμα που προκύπτει, είτε αυτό είναι η βουλευτική αποζημίωση, είτε οι ασυλίες, είτε άλλα προνόμια, ζητώντας συνολική αντιμετώπιση. «Όλα να συζητηθούν πακέτο και να συζητηθούν στην Ολομέλεια, καθώς το θέμα είναι πρωτόγνωρο και άκρως πολιτικό», επεσήμανε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης στο «the paper».

Την άποψη ότι μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές των προνομίων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τον Π. Μελά να αναφέρει στο «the paper» πως δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση χωρίς να γίνει μια έρευνα σε βάθος. «Οι αποφάσεις είναι προσωρινές και μέχρι να τελειώσει το θέμα δεν μπορεί να μπει στο τραπέζι της συζήτησης», συμπλήρωσε.

Οι διαφωνίες αναδείχθηκαν στις κατ’ ιδίαν προπαρασκευαστικές επαφές που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης με τους εκπροσώπους των κομμάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και ως εκ τούτου το θέμα δεν τέθηκε καν στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By