Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές προτείνουν ανταλλαγή κρατουμένων

Οι φιλορώσοι του Σλαβιάνσκ συνεχίζουν να αναφέρονται στην Κυβέρνηση του Κιέβου ως «χούντα»

ukraine

Για την πρόθεση των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας να ανταλλάξουν τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τους οποίους κρατούν, με αντάρτες που κρατούνται από τις ουκρανικές αρχές έκανε λόγο ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόρ, που έχει ανακηρύξει εαυτόν ως δήμαρχο του Σλαβιάνσκ, σε δηλώσεις του το Σάββατο.

Ερωτηθείς σχετικά με μια ανταλλαγή κρατουμένων, ο  Πονομαριόρ δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι «η χούντα του Κιέβου έχει τους συναδέλφους και συντρόφους μας γι” αυτό, αν υπάρχει δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι για μια ανταλλαγή».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση των μελών της αποστολής των παρατηρητών είναι καλή.

Επίσης αναφερόμενος σε έναν από τους κρατούμενους που είναι άρρωστος δήλωσε: «Ένας από τους στρατιώτες πάσχει από διαβήτη, αλλά η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή, παίρνει χάπια. Υπάρχει φάρμακο, υπάρχει φαγητό».

Ήταν στρατιώτες στο έδαφός μας χωρίς την άδειά μας, φυσικά και είναι κρατούμενοι. Δεν ξέρουμε τι θα τους κάνουμε μέχρι να διαπιστώσουμε ποιοί είναι, για τι είδους δραστηριότητες, για ποιό λόγο ήρθαν εδώ».

 Ο ίδιος δήλωσε πως η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί του για να συζητήσει την απελευθέρωση των παρατηρητών.

By