Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Βομβαρδισμός στο κέντρο του Ντόνετσκ

Από την επίθεση βρήκε τον θάνατο ένας Ελβετός, μέλος του Ερυθρού Σταυρού

luhansk-ukraine

Μετά τον βομβαρδισμό του αεροδρομίου στα προάστια του Ντόνετσκ, σειρά είχε το κέντρο της πόλης, που πια μοιάζει με κρανίου τόπος.

Από τους βομβαρδισμούς βρήκε τον θάνατο ένας Ελβετός, μέλος της Διεθνής Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΣΣ) και οι πληροφορίες θέλουν την μεγαλύτρη ζημιά να έχει γίνει στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της η δημαρχία διευκρίνισε ότι πολλές οβίδες έπεσαν στο κέντρο της πόλης λίγο πριν από τις 18:00, μία από τις οποίες σε ένα εμπορικό κέντρο και μία ακόμη σε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την «ανησυχία της για την εντατικοποίηση, παρά την εκεχειρία, των πυρών και των βομβαρδισμών στην ανατολική Ουκρανία», όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Οι μάχες αυτές «προκάλεσαν χθες τον τραγικό θάνατο πολλών πολιτών κοντά σε ένα σχολείο του Ντονέτσκ», κατήγγειλε η ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι «πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες έχουν επίσης σκοτωθεί στις μάχες τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως εξαιτίας του συνεχούς βομβαρδισμού του αεροδρομίου του Ντονέτσκ».

By