Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των οχημάτων από το «Europalink»

Από την πρόσκρουση υπέστη δύο μεγάλα ρήγματα

Europalink_Malmoe

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 355 οχημάτων του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», με ιταλική σημαία, που προσέκρουσε τα μεσάνυχτα, υπό αδιευκρίνιστη ακόμη αιτία, στη νησίδα «Περιστέρες», με συνέπεια να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα στη δεξιά πλευρά του και να προκληθεί εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας όλα τα αυτοκίνητα βγήκαν από το πλοίο εκτός από 15 νταλίκες και τρέιλερ που ήταν ασυνόδευτα.

Η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση με μέριμνα του πληρώματος, κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες του πλοίου και το «Europalink» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αποβιβάζοντας τους 692 επιβάτες, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, ώστε να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ η απάντληση των υδάτων από τη στιγμή του ατυχήματος γίνεται με αντλίες.

Το πρωί ιδιώτες δύτες καταδύθηκαν στα ύφαλα του πλοίου όπου διαπίστωσαν αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά μεριά του αλλά και δύο μεγάλα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο.

Στο «Europalink» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

By