Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι «ευγένειες» της ΧΑ, οι «νοσταλγοί» της δραχμής και το… «λαμογιόκ»

Καυγάς ξέσπασε χθες στη Βουλή  με ΧΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εναντίον Ανεξαρτήτων Ελλήνων

vouli

Από τις φωνές και τις ύβρεις πέρασε στην ευγένεια η Χρυσή Αυγή, απονέμοντας δημόσια εύσημα στο Μανώλη Γλέζο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου επειδή δεν ψήφισαν την τροπολογία που «μπλοκάρει» τη χρηματοδότηση προς το κόμμα του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παίρνοντας το λόγο στο νομοσχέδιο που έδινε παράταση στην προθεσμία υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων κατά το νόμο, ευχαρίστησε τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν κόντρα στην επίσημη θέση του κόμματος, χαρακτηρίζοντάς τους «έντιμους».

Λίγο πριν φρόντισε πάντως, να επιτεθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισε και με τα δύο χέρια μια αντισυνταγματική τροπολογία και ότι έγινε το καλύτερο δεκανίκι της μνημονιακής εξουσίας ενάντια στη Χρυσή Αυγή.

Τα αίματα στην συζήτηση άναψαν και όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «χυδαίο πολιτικό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα εκείνων που θέλουν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. «Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από ένα πολιτικό που ονόμαζε τον Ανδρέα Παπανδρέου αρχηγό της 17Νοέμβρη, τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού και να ξέρουν όλα τα συμφέροντα που χρησιμοποιούν τον κ. Καμμένο ότι όσο υπάρχει ΠΑΣΟΚ ο δρόμος για τη δραχμή παραμένει κλειστός γιατί δεν θέλουμε οι Έλληνες να ζήσουν την άβυσσο και τον Αρμαγεδώνα που θα σημάνει η επιστροφή στη δραχμή», είπε ο Πάρις Κουκουκόπουλος.

Χωρίς να υιοθετήσει την ακραία ρητορική του αρχηγού του περί εγκληματικής οργάνωσης απάντησε ο Β. Καπερνάρος, περιγράφοντας το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα με φυλακισμένους και υπόδικους. Είπε πάντως, πως πρέπει «να αλλάξει όνομα το ΠΑΣΟΚ και να λέγεται λαμογιόκ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By