Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Γκάντι παραδίδουν τα ηνία της Ινδίας στον Μοντί

Το κόμμα του Γκάντι απέτυχε να πετύχει νέα νίκη στις εκλογές και μετά από πολυχρονη κυριαρχία παραδίδει τα ηνία στον νικητή Ναρέντα Μοντί

narenda_modi600

Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκε το Νέο Δελχί τον νέο πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντα Μοντί, ο οποίος πέτυχε ιστορική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, φέρνοντας τη χώρα ενώπιον αλλαγής μετά από πολύχρονη κυριαρχία του κόμματος του «Εθνικού Κογκρέσου».

Ο Μοντί έφτασε στην πρωτεύουσα της Ινδίας από τον τόπο καταγωγής του, το Γκουτζαράτ με τον αέρα νικητή, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα δίνουν στο κόμμα του, το BJP, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και τη δυνατότητα να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία ο Μοντί επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα αναζωογονηθεί η οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, πολλοί Ινδοί εξακολουθούν να αμφισβητούν τον Μοντί, ισχυριζόμενοι ότι δεν έλαβε αρκετά μέτρα το 2002 για να σταματήσει τις ταραχές που ξέσπασαν στο Γκουτζαράτ, με αποτέλεσμα πάνω από 1.000 άνθρωποι να σκοτωθούν, οι περισσότεροι εκ των οποίων μουσουλμάνοι.

Ο Ναρέντα Μοντί είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και δεν διώχθηκε ποτέ.

narenda_modi630

«Η Ινδία έχει κερδίσει»

Κατά την άφιξη στο Νέο Δελχί, ?έτυχε θερμής υποδοχής από τους υποστηρικτές του που τον περίμεναν με σημαίες στα χέρια.

«Η εποχή της διχαστικής πολιτικής έχει τελειώσει. Από σήμερα ξεκινάμε μια πολιτική που θα ενώνει όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να πάμε την Ινδία μπροστά» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Στην έδρα του BJP όπου κατευθύνθηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, μια μπάντα έπαιζε, ενώ όλος ο δρόμος ήταν στολισμένος με μπαλόνια.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας σε όλο το μήκος της διαδρομής

«Η Ινδία νίκησε, καλύτερες μέρες έρχονται» έγραψε ο Μοντί την Παρασκευή στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρηκαν τον Μοντί για την ιστορική του νίκη.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

By