Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ψήφο εμπιστοσύνης

Αυτοσχεδιασμός, προχειρότητα και κίνηση με εκλογικές βλέψεις

Bouli

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της χώρας έσπευσαν να εκδώσουν την τους ανακοίνωση.

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ την σκυτάλη πήραν το «Ποτάμι», η Δημοκρατική Αριστερά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προτιμά τις εκκρεμότητες από τις ξεκάθαρες λύσεις» αναφέρει «Το Ποτάμι» αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και συνεχίζει: «Αντί για ένα σχέδιο με αλλαγές, κοινωνική ευαισθησία και δίκαιη κατανομή βαρών, αυτοσχεδιάζουν με προχειρότητα, με αποκλειστικό κριτήριο την εκλογική τους επιβίωση».

Η ΔΗΜΑΡ με την σειρά της τονίζει ότι «η απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή επιδιώκει να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που τη συγκροτούν και να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις.

Η «φυγή προς τα εμπρός» που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο – με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας».

Σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, εκτιμά πως θα γίνουν εκλογές και θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

«Την καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δεν τη σώζει ούτε η επικοινωνιακή ψήφος εμπιστοσύνης των 156 ναι σε όλα βουλευτών της. Δεν θα ξεφύγουν. Δεν θα βρουν τους 180, θα γίνουν οι εκλογές, ο λαός θα τους αποπέμψει και η Ελλάδα θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και οι Έλληνες τη ζωή που τους αξίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού» καταλήγει το ΚΚΕ.

By