Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

N. Κακλαμάνης: Άστραψε και βρόντηξε για τους «κοπανατζήδες» βουλευτές

 Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει άρθρα, με τα οποία δεν συμφωνεί 

 

kedikoglouA
FOSPHOTOS

Άστραψε και βρόντηξε ο Νικήτας Κακλαμάνης στο θέαμα των κενών υπουργικών εδράνων στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις απολύσεις στο δημόσιο και το νέο φορολογικό κώδικα, αφήνοντας μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει άρθρα με τα οποία δεν συμφωνεί (είναι γνωστές οι αντιρρήσεις του για την δημοτική αστυνομία), εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές από τους αρμόδιους υπουργούς.

 

Η παρουσία του συμπαθούς κατά τ’ άλλα –όπως είπε- υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου που εκ του ρόλου του δεν είναι αρμόδιος να δώσει απαντήσεις, εξόργισε τόσο πολύ τον βουλευτή της ΝΔ που χαρακτήρισε θλιβερή την εικόνα. «Εάν δεν ήταν νέοι βουλευτές στην αίθουσα, θα τους προέτρεπα να φεύγαμε όλοι», είπε και έστρεψε τα φαρμακερά του βέλη κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Ο κ. Στουρνάρας ήρθε να ακούσει τον υφυπουργό του και έφυγε και για ένα νομοσχέδιο που αφορά στο μεγαλύτερο μέρος του το υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι εδώ κανείς», είπε εμφανώς εκνευρισμένος, βάλλοντας ωστόσο, και κατά της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Υγείας διότι κανείς δεν ήταν στην αίθουσα.

«Η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει το νόμο που υπογράφει και ζητάει από εμάς να τον ψηφίσουμε», είπε, απονέμοντας ωστόσο, εύσημα στον Γ. Μαυραγάνη που ήταν από το πρωί στη Βουλή, λέγοντας πως αν και εξωκοινοβουλευτικός έχει διδάξει κοινοβουλευτικό ήθος.

Και ως κερασάκι στην τούρτα, σημείωσε με νόημα πως θα περιμένει αύριο τις αλλαγές που θα κάνουν οι υπουργοί για να δει τι θα ψηφίσει στα άρθρα.

Με τις επισημάνσεις Κακλαμάνη συμφώνησε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος που μίλησε αμέσως μετά, λέγοντας πως θα περίμενε ισχυρότερη και πιο ουσιαστική εκπροσώπηση της κυβέρνησης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By