Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Νίκη» των Ταλιμπάν η απελευθέρωση των κρατουμένων του Γκουαντάναμο

Για «μεγάλη νίκη» των Ταλιμπάν με αφορμή την απελευθέρωση πέντε κρατουμένων από το Γκουαντάναμο ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του αμερικανού στρατιώτη Μπόου Μπέργκνταλ έκανε λόγο σε μήνυμά του ο ανώτατος ηγέτης τους μουλάς Ομάρ

taliban_us620

«Στέλνω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου σε ολόκληρο το Αφγανικό Μουσουλμανικό έθνος, όλους τους μουτζαχεντίν και τις οικογένειες και τους συγγενείς των κρατουμένων για τη μεγάλη αυτή νίκη σχετικά με την απελευθέρωση των πέντε Ταλιμπάν από τη φυλακή του Γκουαντάναμο» δήλωσε ο Ομάρ στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος πραγματοποιήσε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, αναφερόμενος στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Μπέργκνταλ είπε ότι οι ΗΠΑ βρήκαν «ένα άνοιγμα» και ενήργησαν γρήγορα.

«Είχαμε πληροφορίες ότι η ασφάλειά του και η υγεία του βρίσκονταν σε κίνδυνο. Κατά την κρίση μας έπρεπε να ενεργήσουμε ταχύτατα αν βρίσκαμε ένα «άνοιγμα» ώστε να τον πάρουμε από εκεί και ουσιαστικά να σώσουμε τη ζωή του» δήλωσε ο Χέιγκελ.

guantanamo613_010614

Ο Μπέργκνταλ βρίσκεται ήδη στη βάση του Λάντστουλ στη Γερμανία όπου και υποβληθεί σε θεραπεία. Το Λάντστουλ είναι μια ιατρική μονάδα που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών σε πολέμους όπως στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το Λάντστουλ η θεραπεία του θα συνεχιστεί σε ιατρικό κέντρο στο Σαν Αντόνιο.

By