Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Νέο «παράθυρο» για έξτρα βοήθεια στην Ελλάδα από τον Σόιμπλε

«Έχουν δεχθεί μεγάλους περιορισμούς οι Έλληνες» σημειώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

euro

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρει ότι «μόλις ολοκληρωθεί το τρέχον δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, είναι πιθανό να σταλθεί και νέο πακέτο βοήθεια στην Αθήνα». Όπως δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014». Επίσης η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό «η όποια περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την δανειακή βοήθεια που έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα».

Ο Γερμανός υπουργός διακρίνει θετικά μηνύματα από την Ελλάδα, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα απαιτηθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η Αθήνα θα τα καταφέρει και χωρίς αυτό. Η εν λόγω αναφορά στην Ελλάδα του κ. Σόιμπλε έγινε με αφορμή ερώτηση για την χρηματοδότηση της πρόωρης συνταξιοδότησης μιας κατηγορίας εργαζομένων στη Γερμανία.

Σε άλλο σημείο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός είναι αναγκασμένος να αποδεχθεί μεγάλους περιορισμούς, υπενθυμίζοντας όμως παράλληλα ότι πέρυσι η Ελλάδα πέτυχε την καλύτερη τουριστική χρονιά εδώ και χρόνια.

By