Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέα παράταση από τη Japonica για αγορά ομολόγων

Ως τις 30 Σεπτεμβρίου η προσφορά να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου έως και 4 δισ. ευρώ

euroΝέα παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην προθεσμία της προσφοράς της να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου έως και 4 δισ. ευρώ έδωσε η Japonica Partners την Παρασκευή,

Η προηγούμενη προθεσμία έληγε σήμερα 30 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι η επενδυτική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ προσφέρθηκε να αγοράσει ελληνικό χρέος λήξεως μεταξύ του 2023 και 2033 στην ονομαστική τιμή των 45 σεντς πριν μειώσει το προσφερόμενο τίμημα στα 40 σεντς στις αρχές Ιουλίου.

Αυτή τη φορά, η Japonica πέραν της παράτασης για τρίτη φορά της καταληκτικής ημερομηνίας προσφοράς, περιορίζει και το εύρος λήξεων των ομολόγων καθώς δηλώνει ενδιαφέρον μόνο για τις σειρές ομολόγων λήξεως από το 2028 έως και το 2033. Οι υπόλοιποι όροι της προσφοράς παραμένουν αμετάβλητοι.

Την 1η Ιουλίου η επενδυτική εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να αγοράσει περισσότερα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σε χαμηλότερη τιμή, έναντι της αρχικής πρότασής της να αγοράσει έως και 2,9 δις. ευρώ του ελληνικού χρέους.

Τότε είχε αναφέρει ότι θα αγοράσει τα ομόλογα σε ελάχιστη τιμή 40% της ονομαστικής τους αξίας, ενώ αρχικά η τιμή ήταν στο 45% της ονομαστικής τους αξίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By