Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα έκτροπα από τη Χρυσή Αυγή σε Μελιγαλά και Γιαννιτσά [βίντεο]

Τραμπουκισμοί και ναζιστικοί χαιρετισμοί

meligalas_532_355Διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση της Χρυσής Αυγής με τον πολιτικό κόσμο, καθώς ένταση επικράτησε το πρωί στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας στον Μελιγαλά. Για κλίμα εμφυλίου κάνουν λόγο τα ξένα μέσα.

Μετά την κόντρα με το ΚΚΕ  στο Πέραμα, κομματικά μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν κατά υποστηρικτών της Αριστεράς στα Γιαννιτσά και στο δήμαρχο Μελιγαλά της Μεσσηνίας.

Στην εκδήλωση στη Μεσσηνία επιτέθηκαν στο δήμαρχο Οιχαλίας, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ενώ στα Γιαννιτσά στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ σήκωσε το χέρι του χαιρετώντας ναζιστικά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των παρευρισκόμενων.

Ειδικότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής -μεταξύ των οποίων και βουλευτές- έφθασαν στο σημείο και εξαπέλυσαν ύβρεις κατά του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη που βρισκόταν στο βήμα.

Όπως αναφέρει το tharrosnews, η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε το μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας, σε μια κομματική «φιέστα» πραγματοποιώντας παράλληλα επίδειξη δύναμης κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις κυρίως στους συγγενείς των θυμάτων καθώς και στους τοπικούς άρχοντες του Μελιγαλά , ο οποίοι και αποχώρησαν μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε με το Δήμαρχο Φίλλιπο Μπάμη.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής, με αποκορύφωμα την επίθεση στο Δήμαρχο της πόλης την ώρα που αυτός ήταν στο βήμα από το Βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από την εκδήλωση.

Η επιτροπή των θυμάτων του Μελιγαλά αποχώρησε και τη συνέχεια της εκδήλωσης ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα αλλά και στα ΜΜΕ, ειδικά για τα γεγονότα του Περάματος.

Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να κάνει επίδειξη ισχύος στη Μεσσηνία με γενική κινητοποίηση στελεχών και οπαδών. Στο Μελιγαλά από το πρωί κατέφτασαν δεκάδες πούλμαν που μετέφεραν υποστηρικτές του κόμματος επιχειρώντας να δείξουν την μεγάλη δυναμική και απήχησή του.

By