Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη

Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στις  διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης 

mitsotakis xristofilopoulou fosphotos

Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στις  διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας τη μεγαλύτερη δυσκολία στο θέμα των πλειστηριασμών (ΣΚΑΙ).

Διαβεβαίωσε πάντως ότι θα βρεθεί λύση για όσους έχουν πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τις δόσεις τους.

«Υπάρχει μια δυσκολία στη διαπραγμάτευση, γνωστά τα μέτωπα που είναι ανοιχτά, σημαντικότερη δυσκολία υπάρχει στο θέμα των πλειστηριασμών καθώς η τρόικα επιμένει» αναγνώρισε ο υπουργός.

Διεμήνυσε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

«Εγώ είμαι κατά της έντονης δραματοποίησης αυτών των διαφωνιών. Πιστεύω ότι με καλή διάθεση μπορεί να υπάρξει μια λογική λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη στάση της ότι η πρώτη κατοικία των αδύναμων πρέπει να προστατευτεί, με σχετικές τροποποιήσεις για να μην κρύβονται άνθρωποι που έχουν δυνατότητα να πληρώσουν.

«Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ενα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία» διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα, συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By