Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με φωνές και διαμαρτυρίες η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφώνησε με την διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση και ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι απαξιώνεται η Βουλή και ότι βουλευτές της συμπολίτευσης ότι λειτουργούν ως άβουλα πιόνια

stournaras

Με φωνές, διαμαρτυρίες και υψηλούς τόνους ξεκίνησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 11,9 δις ευρώ.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφώνησε με την διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση και ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, λέγοντας ότι απαξιώνεται η Βουλή και ότι βουλευτές της συμπολίτευσης ότι λειτουργούν ως άβουλα πιόνια.

Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει στην Αθήνα το Eurogroup για να ορίσει ποσό εκταμίευσης υπό την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρωθεί οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, θέση την οποία αποδέχθηκε η ΝΔ.

«Για εμάς είναι μια μαύρη σελίδα αν ψηφίσουν όλοι και όλες να προχωρήσουμε με αυτή την διαδικασία», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση από την συζήτηση. «Κατακρεουργούν και κουρελιάζουν το Σύνταγμα, εξευτελίζουν και διασύρουν τη Βουλή, έχετε επιβάλλει τη δικτατορία της τρόικα και η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη Βουλή ως διάτρητο φύλλο συκής», είπε λίγο αργότερα ανεβάζοντας τους τόνους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο ως κυβέρνηση δεν θα το αναγνωρίσει.

«Να αποσυρθεί ότι δεν συνιστά μνημονιακή υποχρέωση», ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ και η Ασημίνα Ξηροτύρη από την ΔΗΜΑΡ.

Για απαξίωση της Βουλής και των βουλευτών, μίλησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος από την Χρυσή Αυγή ειπε ότι «αυτό δεν είναι Κοινοβούλιο, αλλά τσίρκο».

Δείτε Live τη συζήτηση, πατώντας ΕΔΩ

 

By