Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με ραδιενεργό πολώνιο δολοφονήθηκε ο Αραφάτ

Οι εξειδικευμένες εξετάσεις στην Ελβετία επιβεβαιώνουν το σενάριο της δολοφονίας του παλαιστίνιου ηγέτη

arafat620_061113

Ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε θανάσιμα το 2004 με ραδιενεργό πολώνιο, δήλωσε την Τετάρτη η χήρα του, Σούχα, αφού έλαβε τις ειδικές εξετάσεις στη σορό του, τις οποίες πραγματοποίησαν ελβετοί ειδικοί.

«Αποκαλύπτουμε ένα πραγματικό έγκλημα, μια πολιτική δολοφονία», δήλωσε η κ. Αραφάτ στο πρακτορείο Reuters από το Παρίσι, μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων της εργαστηριακής ανάλυσης στη σορό του συζύγου της από το Ινστιτούτο Φυσικής της Ακτινοβολίας του Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Λωζάννης.

Τα δείγματα είχαν ληφθεί από τον τάφο του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου και εγκαινιάστηκε το μαυσωλείο του το περασμένο Νοέμβριο.

Οι ελβετοί επιστήμονες ανακάλυψαν τα μοιραία υψηλά επίπεδα πολωνίου – 210 στο σώμα του παλαιστίνιου ιστορικού ηγέτη, μετέδωσε η τηλεόραση του αραβικού δικτύου Al Jazeera.

Το πόρισμα επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα της έρευνας του συγκεκριμένου δικτύου, το οποίο είχε ανακαλύψει δείγματα του συγκεκριμένου ισοτόπου σε προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By