Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με ασυναρτησίες προσπαθεί να καλύψει τα ψέματά του ο Πιστόριους

Η δίκη εισήλθε στην 21η ημέρα της σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί τον Μάιο

pistorius-kathgories-gia-purovolismous-570

Κατά την έναρξη της τρίτης ημέρας της αντεξέτασής του, καταιγισμό ερωτήσεων και πιέσεις δέχτηκε σήμερα από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο εισαγγελέας επέμεινε με ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα συναγερμού στο σπίτι του 27χρονου Πιστόριους ζητώντας του να καταθέσει λεπτομέρειες για το αν ο συναγερμός λειτουργούσε και αν τον είχε απενεργοποιήσει.

Ο Νελ, που φημίζεται για την σκληρή εξέταση των μαρτύρων και γι΄αυτό έχει το παρατσούκλι «πίτμπουλ», δήλωσε πως ότι ο Πιστόριους καταθέτει «ασυναρτησίες».

Αν το σύστημα λειτουργούσε αυτό θα ανέτρεπε τον ισχυρισμό του Πιστόριους ότι μπέρδεψε τη σύντροφό του για διαρρήκτη όταν την πυροβόλησε έξω από την πόρτα του μπάνιου του σπιτιού του τον Φεβρουάριο του περασμένου χρόνου.

Ο αθλητής κατέθεσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί όλες τις λεπτομέρειες και δήλωσε κουρασμένος.

«Είστε πολύ κουρασμένος για να συνεχίσετε;», τον ρώτησε ο εισαγγελέας αναφερόμενος στο περιεχόμενο της κατάθεσής του.

«Δεν χρειάζομαι χρόνο. Είμαι κουρασμένος. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», απάντησε εκείνος.

«Νομίζω ότι προσπαθείτε να καλύψετε ψέμματα. Δεν πείθομαι από τις απαντήσεις σας», σχολίασε ο εισαγγελέας.
«Αν είστε κουρασμένος κι αυτός είναι ο λόγος που κάνετε όλα αυτά τα λάθη, θα πρέπει να το πείτε», επενέβη η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα, αλλά εκείνος είπε ότι μπορεί να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Ο Νελ κατέρριψε τον ισχυρισμό του Πιστόριους ότι μπέρδεψε την Στέενκαμπ για διαρρήκτη επισημαίνοντας τις προφανείς ανακολουθίες στην κατάθεσή του. Ο Πιστόριους ισχυρίζεται ότι ξύπνησε μέσα στη νύχτα και ότι πήγε να κλείσει κάποιους ανεμιστήρες που είχαν αφεθεί ανοιχτοί και ότι δεν άκουσε την Στέενκαμπ να σηκώνεται και να πηγαίνει στο μπάνιο. Ο εισαγγελέας τον ρώτησε πώς γίνεται να μην άκουσε την Στέενκαμπ, αλλά να άκουσε ένα παράθυρο του μπάνιου να ανοίγει, γεγονός που υποτίθεται ότι τον έκανε να θεωρήσει ότι είχε μπει διαρρήκτης.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για τον φόνο εκ προμελέτης της 29χρονης Στέενκαμπ, μοντέλου και αποφοίτου της Νομικής. Η δίκη εισήλθε στην 21η ημέρα της σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί τον Μάιο.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, ενδεχομένως να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, δηλαδή θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 25 χρόνια.

By