Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μαζικοί τάφοι θυμάτων του ΙΚ στο Ιράκ

Διακόσιοι νεκροί σουνίτες

ΙΡΑΚ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ 123

Τουλάχιστον διακόσιοι είναι οι νεκροί σουνίτικης φυλής του Ιράκ, που βρήκαν τον θάνατο από το Ισλαμικό Κράτος μετά την αντίσταση του να αφήσουν αμαχητί τα εδάφη τους στην τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως μεταδίδει η Guardian, δύο μαζικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν την Πέμπτη και περιέχουν σορούς μελών της φυλής Αλμπού Νιμρ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα θύματα δέχθηκαν σφαίρα από κοντινή απόσταση.

Τα πτώματα περίπου 70 ανδρών της φυλής πετάχτηκαν κοντά στην πόλη Χιτ στην επαρχία Ανμπάρ. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν μέλη της αστυνομίας ή στην ένοπλη οργάνωση Sahwa που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Νωρίς σήμερα το πρωί βρήκαμε αυτά τα πτώματα και μας είπαν ορισμένοι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους ότι αυτοί είναι από την Sahwa, που πολέμησαν τα αδέρφια σας στο Ισλαμικό Κράτος και αυτή είναι η τιμωρία για όποιον τους πολέμα» ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι τζιχαντιστές είχαν διατάξει άντρες από την φυλή να φύγουν από τα χωρία τους και να πάνε στην Χιτ, περίπου 80 μίλια δυτικά της Βαγδάτης, δίνοντας τους την υπόσχεση ότι θα βρουν ένα «ασφαλές πέρασμα». Στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση και εκτελέστηκαν.

Ένας μαζικός τάφος κοντά στην πόλη Ραμαντί, επίσης στην επαρχία Ανμπάρ, περιείχε 150 μέλη της ίδιας φυλής.

By