Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λωρίδα της Γάζας: Νεκρός ο αγνοούμενος στρατιώτης του ισραηλινού στρατού

Οι επιδρομές στη Λωρίδα τη Γάζας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

gaza_nekroi_3

Νεκρός είναι τελικά ο ισραηλινός αξιωματικός που φερόταν να είχε απαχθεί από δυνάμεις της Χαμάς, όπως ανακοίνωσαν οι ΙΕΔ αργά το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας μαίνεται, έπειτα και από την χθεσινή προαναγγελία του o πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πως το Τελ Αβίβ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στον αποκλεισμένο θύλακα.

«Μια ειδική επιτροπή ανακοίνωσε τον θάνατο του αξιωματικού του πεζικού των IDF της ταξιαρχίας Γκιβάτι, αντιστράτηγου Χαντάρ Γκολντίν, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την απαγωγή.

Το Τελ Αβίβ θεωρούσε ότι ο στρατιώτης ενδέχεται να ήταν αιχμάλωτος της Χαμάς, αν και η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή πως τον κρατούσε αιχμάλωτο.

Την ίδια ώρα οι επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται με αμείωτη (και εξίσου φονική) ένταση. Σύμφωνα με απολογισμό των παλαιστινιακών υπηρεσιών αρωγής, 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Τα εννέα θύματα σκοτώθηκαν στη Ράφα και τα τρία στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται έπειτα από το χθεσινό διάγγελμα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πως ο στρατός θα συνεχίσει να μάχεται στη Γάζα «για όσο διάστημα χρειαστεί και με όση δύναμη απαιτηθεί», αφού ολοκληρώσει τη βασική αποστολή του, την καταστροφή δηλαδή των σηράγγων που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

«Αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση για την καταστροφή των σηράγγων, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα συνεχίσουν τη δράση τους σύμφωνα με τις αμυντικές ανάγκες μας -και μόνο με βάση τις αμυντικές ανάγκες μας- μέχρι να επιτύχουμε το στόχο της αποκατάστασης της ασφάλειας για τους Ισραηλινούς πολίτες», είπε ο Νετανιάχου .

«Η επιχείρηση συνεχίζεται», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι ο στρατός βρίσκεται κοντά στο στόχο του, την εξουδετέρωση των σηράγγων στη Γάζα. Και αφού επιτευχθεί αυτός ο στόχος «ο στρατός θα ετοιμαστεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του με μοναδική του έγνοια την ασφάλειά μας», συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την αποστολή που ενδεχομένως θα αναλάβουν στο μέλλον οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.

Απαντώντας στις δηλώσεις Νετανιάχου, η Χαμάς διαμήνυσε πως θα συνεχίσει τον αγώνα της.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, «ο Νετανιάχου θέλει λανθασμένα να διεκδικήσει μια νίκη για την κυβέρνηση και τον στρατό του».

By