Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

«Λουκέτο» στα ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο

«Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε»

loberdos

«Λουκέτο» στα ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν οφειλές τους προς το δημόσιο, βάζει αύριο ο υπουργός Παιδείας ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοινώνοντας ότι οι σπουδαστές που πλήρωσαν για τις σπουδές τους σε αυτά θα συνεχίσουν σε δημόσια ΙΕΚ.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο για τα ερευνητικά κέντρα, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως αύριο θα εκδώσει τα σχετικά έγγραφα για την διακοπή λειτουργίας των ΙΕΚ που δεν ρύθμισαν μέχρι χθες, που ήταν η καταληκτική προθεσμία, τις οφειλές τους.

Όπως είπε, μόνον τρία ιδιωτικά ΙΕΚ εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο. «Δεν θα δεχθώ φαινόμενα κοροϊδίας», τόνισε και έφερε ως παράδειγμα ιδιοκτήτη ΙΕΚ με εκατομμύρια οφειλές που έκανε ρύθμιση για 160 ευρώ το μήνα δόση.

«Θα έχουμε πεθάνει όλοι εμείς εδώ για να καταφέρει να ξεπληρώσει ο κύριος αυτός. Αυτά λοιπόν τα φαινόμενα δεν θα τα δεχτούμε, συγκροτούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επεσήμανε ο Α. Λοβέρδος.

By