Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λαβρόφ: Οι Αμερικανοί πίσω από τα γεγονότα στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επίθεσης σε ρωσικά στρατεύματα

Russia's Foreign Minister Lavrov gestures during a news conference in Moscow

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί κινούν τα νήματα πίσω από την κυβέρνηση του Κιέβου» ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας, στο Russia Today, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε πως «είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ είναι πίσω από την επανέναρξη των στρατιωτικών κινήσεων στην περιοχή, καθώς αμέσως μετά από την αποχώρηση του αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, ξεκίνησαν οι νέες επιχειρήσεις από τους φιλοδυτικούς της κυβέρνησης.»

Η κ. Λαβρόφ θέλησε να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα στη Δύση, λέγοντας ότι «αν τα ρωσικά στρατεύματα δεχτούν επίθεση, θα απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης,Βιτάλι Γιάρεμα, μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, και διευκρίνισε ότι η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και πρόσθεσε: «Στο προσεχές μέλλον θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και θα δείτε τα αποτελέσματα».

Σχετικά με την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο, πρόσθεσε: «Λάβαμε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μάς αφήσουν μόνους με έναν επιτιθέμενο. Ελπίζουμε ότι σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης, αυτή η υποστήριξη θα είναι περισσότερο ουσιαστική».

Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ

By