Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Σήμα κινδύνου για τις ιδιωτικοποιήσεις από τον Γεωργιάδη

«Απαράδεκτες ορισμένες απειλές ενώ προσπαθούμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών

xaris-georgiadis

Η χρηματοδότηση της κυπριακής οικονομίας από την Τρόικα είναι η μόνη που προσφέρεται αυτή τη στιγμή και μη έγκριση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ή ακόμη και υιοθέτηση ενός ριζικά διαφορετικού νομοσχεδίου από αυτό που έχει συζητηθεί με την Τρόικα θα διακινδυνεύσει και πιθανώς θα τερματίσει τη χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προειδοποίησε  ο Kύπριος Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι τα όσα διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα στη Βουλή με τα επεισόδια των απεργών ακυρώνουν τη δημοκρατία και χαρακτήρισε εξίσου απαράδεκτες τις απειλές περί διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, πράγμα που θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε νέες περιπέτειες.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «το δικαίωμα της διαφωνίας αποτελεί βασική αρχή της δημοκρατίας, τα όσα όμως σήμερα διαδραματίστηκαν στη Βουλή ουσιαστικά ακυρώνουν τη δημοκρατία».

«Εξίσου απαράδεκτες είναι οι απειλές κάποιων ότι θα κατεβάσουν τον διακόπτη στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του τόπου μας, ότι δηλαδή θα οδηγήσουν την κυπριακή οικονομία σε νέες περιπέτειες και ειδικότερα τώρα που προσπαθούμε όλοι μαζί να ξανασταθούμε στα πόδια μας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

By