Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Βορίδη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

« Θεσμική εκτροπή η απουσία του πρωθυπουργού»

lafazanis2

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει θέμα απουσίας του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για μεγάλο ατόπημα και θεσμική εκτροπή.

«Ποιος σας είπε ότι δεν θα έρθει ο πρωθυπουργός;» είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που έθεσε το θέμα, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που επελέγη ως ο βασικός εισηγητής της κυβερνητικής πλευράς, λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Μιλάνο για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Καρφώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει «καψόνια» στον Άδωνι Γεωργιάδη, αφού τα στελέχη του αρνούνται να συνομιλούν μαζί του, ο Μάκης Βορίδης διερωτήθηκε εάν θα πρέπει να λαμβάνουν την έγκριση της Κουμουνδούρου ή εάν θα πρέπει να τους στέλνουν μια short list.

«Αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί δείχνει μια νοοτροπία που ακυρώνει μια αντίληψη δημοκρατίας, δεν επιλέγουμε στη δημοκρατία τους πολιτικούς αντιπάλους μας, ούτε να τους φιμώσουμε, αυτό γίνεται σε άλλα καθεστώτα, δεν πιστεύω ότι τα υιοθετείτε, αλλά η συμπεριφορά σας δεν το φανερώνει αυτό», είπε.

voridis-georgiadis

By