Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο τελικό σχέδιο η παράταση της προστασίας της α” κατοικίας μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Συζητήθηκε η προώθηση ευνοϊκών διατάξεων για τις ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ιδιαίτερα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

konstantinopoulosAAA

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, παρόντος του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι προωθούμενες ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ, συμφωνήθηκε ότι στο τελικό σχέδιο είναι αναγκαίο να συμπεριληφθεί και διάταξη για την συνέχιση της προστασίας της πρώτης (κύριας) κατοικίας των δανειοληπτών.

Επιπλέον, συζητήθηκε η προώθηση ευνοϊκών διατάξεων για τις ρυθμίσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ιδιαίτερα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το πλαίσιο των αλλαγών στον Πτωχευτικό Κώδικα και η αντιμετώπιση προβλημάτων του θεσμικού πλαισίου όπως η συνεννόηση των πιστωτών, οι εξωδικαστικές διαδικασίες και η διαμόρφωση ενιαίου σχεδίου με την συμμετοχή των φορολογικών αρχών και των ασφαλιστικών φορέων, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων με «κόκκινα» δάνεια.

pasok-grafeia-ippokratous

Στην συνάντηση επισημάνθηκε ακόμα η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν σταθεί όρθιες την περίοδο της κρίσης, αποπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους, αλλά ταυτόχρονα υφίστανται και τις συνέπειες της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν προτάσεις για θετικές παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρήσεων, οι οποίες όμως προϋποθέτουν και συμφωνία με την Ε.Ε.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για την ενεργοποίηση του «ταμείου» για την Ανάπτυξη και την χρηματοδότηση επενδύσεων επιχειρήσεων που έχουν δυναμική.

Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και εκπροσώπους από τα επιμελητήρια της χώρας για την κατάρτιση κοινής πρότασης με στόχο τη βιωσιμότητά τους.  Προς αυτή την κατεύθυνση, ετέθη το θέμα της επαναφοράς της υποχρεωτικής παρακράτησης εισφορών για τα επιμελητήρια.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. Π. Ρήγας ο υπεύθυνος Ανάπτυξης της Κ.Ο. Θ. Μωραΐτης, ο Γραμματέας Ανάπτυξης Α. Παπαρσένος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Δ. Καρύδης και ο υπεύθυνος Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χ. Πρωτόπαπας.

By