Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κωλοτούμπα στην… κωλοτούμπα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η διγλωσσία  και οι αντικρουόμενες απόψεις ηγετικών στελεχών του κόμματος δεν έχουν τελειωμό αναφορικά με το χρέος, τις εκλογές, το μνημόνιο, την προεδρική εκλογή κτλ.

lafazanis800_091113

Δεν περνάει μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ να μην απασχολήσει την επικαιρότητα,αφού η διγλωσσία  και οι αντικρουόμενες απόψεις ηγετικών στελεχών του κόμματος δεν έχουν τελειωμό αναφορικά με το χρέος, τις εκλογές, το μνημόνιο, την προεδρική εκλογή κτλ.

Σειρά  είχε  σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μιλώντας στον Real Fm  προέβη σε μια πρωτοφανή πρόταση που επί της ουσίας ακύρωσε την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος τόνισε την ανάγκη να διεξαχθούν εκλογές ώστε να δοθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο, ανεξάρτητα με το αν θα καταφέρει η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα απαντώντας στην ερώτηση για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Σταθάκης προσδιόρισε το χρονικό διάστημα κοντά στην Άνοιξη.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, ωστόσο, κινήθηκε, σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Μία είναι η λύση. Να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση. Εδώ και τώρα εκλογές. Καμία συναίνεση για εκλογή Προέδρου από αυτή τη βουλή. Οι 180 βουλευτές που ζητάτε είναι όνειρο θερινής νυκτός. Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ», τόνισε χαρακτηριστά. Η δήλωση αυτή του κ. Λαφαζάνη έρχεται, μάλιστα, μόλις λίγες ώρες μετά την δήλωση- βόμβα του Γ. Σταθάκη.

Ο τελευταίος, πάντως, έσπευσε να προχωρήσει σε διορθωτική δήλωση, προκειμένου να αναιρέσει την πρωινή του κωλοτούμπα. «H δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς» υπογράμμισε.

By