Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Καυγάς στη Βουλή για την πτώχευση της Αργεντινής

Eίμαι βέβαιος ότι ο Αλ. Τσίπρας θα ήθελε να διέγραφε την ατάκα για την Αργεντινή… είπε ο Αδ. Γεωργιάδης

adonis nd geordiadis boyli vouli
Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS

 

Καυγά συμπολίτευσης – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε στη Βουλή η είδηση της δεύτερης χρεοκοπίας της Αργεντινής μέσα σε 12 χρόνια, με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παναγιώτη Ρήγα να υπενθυμίζουν παλαιότερες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για να καταδείξουν το ανέφικτο της οικονομικής πρότασης της Κουμουνδούρου.

Οι «μπηχτές» που πρώτος έριξε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγας για «τζάμπα μάγκες», προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του γραμματέα της Κ.Ο. Νίκου Βούτση που άρχισε να διαμαρτύρεται, κάνοντας λόγο για κοράκια της κερδοσκοπίας που δρουν στην Αργεντινή.

Π. ΡΗΓΑΣ: Αρκετά τα παραμύθια σας, να τα πείτε όταν έρθει η ώρα σας, να τα πείτε στο λαό Αργεντινής… Κύριε Βούτση αφήστε τα αυτά, όταν έρθει η ώρα σας, τα κοράκια αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν, εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια, μην παριστάνετε τους τζάμπα μάγκες… Νόμιζαν στην Αργεντινή πως θα μπορούσαν να εφαρμόζουν ανέξοδα πολιτικές, αυτές τις πολιτικές που επαγγέλλεται το κόμμα της καταστροφής.

Τη σκυτάλη πήρε αργότερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης που ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξευτελίστηκε με τις δηλώσεις του αυτές, καθώς η Αργεντινή φαίνεται να μην υπάρχει σήμερα και οι πολίτες της πεινούν.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είμαι βέβαιος ότι θα ήθελε να μην το είχε πει ποτέ αυτό ο κύριος Αλ. Τσίπρας, να διέγραφε την ατάκα για την Αργεντινή… Έλεγα μήπως είναι καλά ο άνθρωπος; Μήπως πρέπει να του βάλουμε καμία θεραπεία, εάν θυμάστε έκανε μια δήλωση από το ξενοδοχείο και από τότε δεν έχει ξαναπεί τη λέξη Αργεντινή ποτέ… Την Αργεντινή για περίπου δύο χρόνια μας την παρουσιάζατε ως το δήθεν εναλλακτικό δρόμο… Εκεί ο δικός σας ο Μαδούρο, που έχει τα πετροδόλαρα, γιατί δεν έδωσε λεφτά να μην χρεοκοπήσει η Αργεντινή;

voutsis

Για άθλια funds και «γεράκια με νύχια γαμψά» που ποδηγετούν κυβερνήσεις, μίλησε ο Νίκος Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει για αυτό που έγινε στην Αργεντινή. Εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στο λαό της και την έκπληξή του για τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ποικίλα σχόλια με την εκτίμησή του ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στο εσωτερικό της Αργεντινής. Μα, τίποτα! Δεν έχει καμία επίπτωση στην εσωτερική της οικονομική λειτουργία».

«Σήμερα είναι ημέρα περισυλλογής, η χώρα που έχετε πρότυπο χρεοκόπησε πάλι, βάλτε πλάτη για τη χώρα και γίνετε ρεαλιστές», συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

By