Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κατάρρευση δύο κτιρίων από έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Συναγερμός στην Νέα Υόρκη μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο ανατολικό Χάρλεμ στο Μανχάταν

manhattan800_120314

Δύο νεκροί  και τουλάχιστον 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την κατάρρευση δύο κτιρίων στο ανατολικό Χάρλεμ ως αποτέλεσμα ισχυρής έκρηξης που προηγήθηκε. Τέσσερις από τους τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι στα συντρίμμια των κτιρίων υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη ενδεχομένως οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, αλλά οι αστυνομικές Αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν στα κτίρια πραγματοποιούνταν κατασκευαστικές εργασίες.

Αρχικά τα τοπικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι κατέρρευσε μόνο ένα κτίριο. Ωστόσο, το CBS και το NBC κάνουν λόγο για κατάρρευση δύο κτιρίων. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν από το σημείο της έκρηξης – 116η Οδός και Παρκ Αβενιου -, στο ανατολικό Μανχάταν -, όπου σχηματίστηκε πυκνό σύννεφο καπνού.

Περίοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη σε μια πολυκατοικία στις 9 το πρωί (τοπική ώρα) της Τετάρτης. Η Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έλαβε κλήση για «κατάρρευση κτιρίου και εκδήλωση πυρκαγιάς» στο Χάρλεμ.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί περισσότεροι από 170 πυροσβέστες και μεγάλος αριθμός αστυνομικών και σωστικών συνεργείων. Πυροσβέστες προσπαθούν να εμποδίσουν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές σε διπλανά κτίρια. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συντρίμμια από το κτίριο έπεσαν στις κοντινές γραμμές του τρένου, διακόπτοντας την κυκλοφορία των συρμών.

Δείτε φωτογραφίες που ανέβασαν χρήστες του Twitter:

Δείτε τα σχετικό βίντεο:
[video_embed][/video_embed]

[video_embed][/video_embed]

By