Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κασσής: Θα μας βαράνε με τα παλούκια εάν ψηφίσουμε

Σε ιδιαίτερα επιθετικό ύφος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει άρση αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, κάνοντας λόγο για εκβιασμό της κυβέρνησης προς τους βουλευτές.

spitia agora
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

«Δεν δέχομαι εκβιασμούς στη συνείδηση του βουλευτή, ότι ή ψηφίζετε ή πάμε σε εκλογές», δήλωσε ο κ.Κασσής στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Δεν μπορούμε σε αυτά που περνάει η κοινωνία να προσθέσουμε και το φόβο του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε λέγοντας «όχι» σε εκβιαστικά διλήμματα και «ναι» στην αναζήτηση των εχόντων περιουσία δανειοληπτών που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ τίποτε, είναι άκυρο να συζητείται η άρση για τα φτωχά νοικοκυριά. Ο κ.Στουρνάρας πρέπει να θυμάται ότι στηρίξαμε ήδη το τραπεζικό σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση», είπε ο κ.Κασσής, ζητώντας να γίνει συζήτηση στα κόμματα για το θέμα. Υπενθύμισε ότι το μέτρο της αναστολής των πλειστηριασμών ελήφθη το 2010 από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι οι λόγοι για τους οποίους είχε παρθεί αυτή η απόφαση ισχύουν και σήμερα και υποστήριξε ότι: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή που θα ήθελε να ψηφίσει την άρση». 

Ο κ.Κασσής κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι λειτουργεί με εκβιασμούς και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι βουλευτές πρέπει να κυκλοφορήσουμε στην κοινωνία. Δεν θα μας ρίχνουν απλά γιαούρτια, θα μας βαράνε με τα παλούκια που λεμε στα Γιάννενα. Γιατί δεν εκλεγήκαμε για να εκβιάζουμε την κοινωνία.»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By