Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Καμπανάκι» από τις ανακρίτριες προς τη Βουλή για τη Χ.Α.

Ζητούν να μάθουν από το Κοινοβούλιο σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία 

xryshaugh600_210214ii

«Χείρα βοηθείας» από τη Βουλή ζητούν οι ανακριτικές αρχές για την υπόθεση άρσης της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαν επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι για τους χρυσαυγίτες που εκκρεμεί η απόφαση της ολομέλειας.

Με δεδομένο ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι εντός 18μήνου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι αρμόδιες αρχές, θέλοντας προφανώς να έχουν καλύψει τα νώτα τους, ζήτησαν επισήμως να μάθουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης με σημερινή επιστολή του προς τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση, τις ενημερώνει ότι η ολομέλεια της Βουλής έχει άρει την ασυλία πέντε βουλευτών, των Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη, που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Στην επιστολή του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης σημειώνει πως θα ενημερωθεί άμεσα η Δικαιοσύνη, μόλις αρθεί και η ασυλία των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες ο λόγος της έως τώρα καθυστέρησης οφείλεται στον προβληματισμό που αναπτύσσεται για το αν πρέπει να έρθουν να μιλήσουν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές.

By