Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Πάχτας, ο Καμμένος και η παρέμβαση του εισαγγελέα

Θύελλα αντιδράσεων από τις επίμαχες δηλώσεις 

paxtasAΤην παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε η δήλωση τού προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχο Αριστοτέλη,  Χρήστο Πάχτα.

«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον» δήλωσε συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προκάλεσαν την αντίδραση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται, τέλος,  ότι ο Χ. Πάχτας είχε εμπλακεί  στο γνωστό και ως σκάνδαλο Πόρτο Καρράς, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας (24/1/04) εξαιτίας της εισαγωγής τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε δασική έκταση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By