Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κίνηση πολέμου από τους Ρώσους στην Κριμαία

Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν σε ουκρανική βάση στην Κριμαία

BESTPIX Crimean Parliament Seeks Formal Union With Russia

Ουκρανική στρατιωτική βάση στην Συμφερόπολη δέχθηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις, με τον Ουκρανό πρωθυπουργό να ζητά άμεση σύσκεψη με τους υπουργούς Άμυνας της Ρωσίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

«Τώρα έχουμε εγκλωβιστεί στον δεύτερο όροφο. Το στρατηγείο έχει καταληφθεί και ο διοικητής έχει απαχθεί. Θέλουν να παραδώσουμε τα όπλα μας, αλλά δεν σκοπεύουμε να παραδοθούμε» ανέφερε Ουκρανός στρατιώτης στο Interfax. Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού ανέφερε πως από την επίθεση έχει σκοτωθεί ένας Ουκρανός στρατιώτης.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενουκ. «Σήμερα ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Ουκρανών στρατιωτών. Αυτό είναι έγκλημα πολέμου» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters.

Ο κ. Γιάτσενουκ δήλωσε πως η διαμάχη στην Κριμαία έχει περάσει από πολιτικό σε στρατιωτικό επίπεδο, λέγοντας πως ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας να οργανώσει έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς Άμυνας της Ρωσίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.
russian_ucranian600

Με κυρώσεις απειλεί η Μόσχα την ΕΕ

Εν τω μεταξύ,η Ρωσία επέκρινε έντονα σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και βουλευτών που συμμετείχαν στις προσπάθειες με σκοπό η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας της Ουκρανίας να αποσπαστεί από αυτήν και να γίνει τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα προβεί σε αντίποινα.

Τυχόν «απόπειρες να παραδοθούν μαθήματα στη Ρωσία με τη γλώσσα της ισχύος, με τον εκφοβισμό Ρώσων πολιτών διαμέσου κυρώσεων, δεν θα οδηγήσουν πουθενά», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

By