Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Kοινωνική αναταραχή βλέπει η Σ. Βούλτεψη από τους πλειστηριασμούς

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ εκφράζει την ανησυχία της για την  εμμονή της τρόικας

 

pleistirasmoi_akinita970

 

 

 

Τον κώδωνα του κινδύνου να προκληθεί κοινωνική αναταραχή, αν επιμείνει η τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κρούει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, με συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ.
«Το θέμα των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία δεν είναι ούτε τεχνοκρατικό, ούτε οικονομικό. Είναι θέμα καθαρά πολιτικό και εθνικό. Υπό τις συνθήκες που ζει η χώρα μετά από πολυετή ύφεση, ένα τέτοιο ζήτημα θα κινούσε μεγάλη κοινωνική αναταραχή. Επομένως, η ανάγκη να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή υπερβαίνει το τεχνοκρατικό κομμάτι της συζήτησης» σημειώνει η κ. Βούλτεψη και προσθέτει: «Δεν μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε μια γενική αναταραχή στη χώρα, επειδή υπάρχουν κάποιοι πονηροί. Αλλά αυτούς μπορούν να τους βρουν χωρίς μεγάλη φασαρία και να τους βάλουν να πληρώσουν. Έχουν αυτά τα συστήματα».

Αναφερόμενη στην υπερφορολόγηση των ακινήτων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει: «Το πρόβλημα της κατοικίας, του ακινήτου, είναι η υπερφορολόγησή του. Είναι αυτό ακριβώς. Η αγορά έχει καταρρεύσει λόγω της υπερφορολόγησής του ακινήτου».

ΠΗΓΗ:AMΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By