Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας!

Ήταν γύρω στις 5 και 10 το πρωί όταν  άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Zούγκλα» και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά

astynomia

Δεν υπάρχουν θύματα, καθώς η περιοχή αποκλείστηκε μετά από ειδοποίηση σε ιστοσελίδα και εφημερίδα ανάμεσα στις 5 και 10 και 5 κι 15. Κλειστές οι οδοί Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Ήταν γύρω στις 5 και 10 το πρωί όταν  άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Zούγκλα» και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και απέκλεισε την περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. NISSAN SUNNY. Θεώρησαν ότι αυτό ήταν το παγιδευμένο όχημα. Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση αποκλεισμού της γύρω περιοχής σε μεγάλη ακτίνα. Στις 6 παρά 5 “έγινε η έκρηξη και ο θόρυβος συντάραξε σχεδόν όλη την Αθήνα. Το παγιδευμένο Ι.Χ. έγινε κομμάτια ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε καταστήματα και κτίρια περιμετρικά της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση.  Οι αξιωματικοί ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ διατηρούσαν τα γραφεία τους και οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της έκρηξης