Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ινδονησία: Ο Πραμπόβο θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών

«Στις εκλογές υπήρξε μαζική νοθεία, δομημένη και συστηματική», δήλωσε ο Πραμπόβο προσθέτοντας πως οι εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Ιουλίου ήταν «μη δίκαιες» και «ανέντιμες»

indonesia

Ο απόστρατος στρατηγός Πραμπόβο Σουμπιάντο δήλωσε πως θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Ινδονησία, που θα ανακοινωθούν επισήμως εντός της ημέρας και αναμένεται να δώσουν τη νίκη στον αντίπαλό του Τζόκο Βιντόντο.

«Στις εκλογές υπήρξε μαζική νοθεία, δομημένη και συστηματική», δήλωσε ο Πραμπόβο προσθέτοντας πως οι εκλογές που διεξήχθησαν στις 9 Ιουλίου ήταν «μη δίκαιες» και «ανέντιμες».

«Με αυτά τα δεδομένα, θα κάνουμε χρήση του συνταγματικού μας δικαιώματος να απορρίψουμε την προεδρική εκλογή του 2014, η οποία είναι νομικά άκυρη, και συνεπώς αποσυρόμαστε από την τρέχουσα διαδικασία», πρόσθεσε ο Πραμπόβο, σε μια κίνηση θυμού.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στις 9 Ιουλίου, αξιόπιστες εκτιμήσεις έδιναν σχεδόν το 53% των ψήφων στον Τζοκόβι και λίγο περισσότερο από 47% στον αντίπαλό του.

Ωστόσο αμφότεροι οι υποψήφιοι ανακοίνωσαν πως νίκησαν. Έκτοτε ο Πραμπόβο δεν έχει πάψει να κατηγορεί το στρατόπεδο του Τζοκόβι ότι επιδόθηκε σε μαζική νοθεία.

By