Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θ. Δρίτσας: «Στρατιωτική και πολεμική μηχανή το ΝΑΤΟ»

Αντιδράσεις στη Βουλή από την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για  αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ

boulh

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ πρότεινε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Θοδωρή Δρίτσα να τον χαρακτηρίζει στρατιωτική και πολεμική μηχανή. Οι αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα με τον Θ. Παφίλη από το ΚΚΕ να του θυμίζει όσα είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο Αλέξης Τσίπρας «θα το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και το ΝΑΤΟ».

Στα πιεστικά ερωτήματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Θοδωρής Δρίτσας τον παρέπεμψε στην απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος για απεμπλοκή από την Βορειοατλαντική Συμμαχία. Αναφερόμενος μάλιστα, στην σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται αυτό το διήμερο στην Ουαλία, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα έχουν ως συνέπεια να εμπλακεί η Ελλάδα σε επικίνδυνες για την ίδια δεσμεύσεις.

«Θέλετε να κάνετε πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, τώρα θέλετε να διαλύσετε το ΝΑΤΟ, έχετε το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού», σχολίασε καυστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ επικίνδυνες για τη χώρα χαρακτήρισε τις απόψεις που ακούστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος. «Δεν θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί γιατί γεννά πολέμους», επέμεινε ο Θοδωρής Δρίτσας.

By