Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θερμό επεισόδιο στη Βουλή με το άρθρο 30 για την ΕΛΑΣ

Ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο του ν/σ Δένδια

Vouli

Πρωτοφανή ένταση πυροδότησε αργά το βράδυ στη βουλή η καταψήφιση άρθρου του νομοσχεδίου Δένδια για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ με τον προεδρεύοντα Χρ. Μαρκογιαννάκη να δηλώνει -παρά το γεγονός ότι το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ- ότι γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία.

Στο επίμαχο άρθρο 30 που αφορά στην γενική διάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, παρών δήλωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ απουσίαζαν οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η Χρυσή Αυγή.

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε ότι το άρθρο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η ΝΔ διαθέτει 126 βουλευτές και η δύναμη των κομμάτων που καταψήφισαν ανέρχεται σε 125 βουλευτές, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ακόμη και του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου που τον κατηγόρησε για νοθεία και πραξικοπηματικές διαδικασίες.

Καταγγελία από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς μαζί με τους και τους Δημήτρη Τσουκαλά και Ζωή Κωνσταντοπούλου σε γραπτή τους δήλωση κατήγγειλαν ότι «η κυβέρνηση με εκτελεστικό όργανο τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Χ. Μαρκογιαννάκη έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: εκτροπή και πραξικοπηματικές διαδικασίες εκεί όπου η δημοκρατία δεν βολεύει…».

Την Παρασκευή το θέμα αναμένεται να τεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής.

By