Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θεοχάρης:Δίνει συμβουλές στο Υπ. Οικονομικών και δεν ασχολείται με το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει

Προτάσεις από τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών για μείωση των φορολογικών προστίμων

1Εισηγήσεις στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για μείωση των φορολογικών προστίμων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει καταθέσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, όπως ο ίδιος αποκάλυψε συνομιλώντας με πολίτες στο Twitter.

Ο κ. Θεοχάρης απαντώντας σε διαμαρτυρίες πολιτών μέσω Twitter για να νέα πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας αποκάλυψε πως έχει υποβάλει προτάσεις στην κυβέρνηση για το θέμα των προστίμων. «Δεν καταλαβαίνετε πως δεν βάζω τα πρόστιμα; Η δουλειά μου είναι να τα επιβάλλω σε όλους και όχι μόνο στους μισούς», ανέφερε o Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν έχει σκεφτεί τι αντιμετωπίζουν πλέον οι φορολογούμενοι και οι λογιστές ο κ. Θεοχάρης απάντησε : «Το έχω σκεφτεί και έχω κάνει τις όποιες προτάσεις μου. Δεν μπορώ να κάνω παραπάνω».

Μία από τις προτάσεις του, όπως σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, είναι να υπάρχει ένα μικρό χρονικό περιθώριο εκπροθέσμου με μικρό πρόστιμο. Η συζήτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε από ερώτηση για το εάν οι τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ για το 2014 έχουν το πρόστιμο 1000/2500€ αν προκύπτει φόρος.

By