Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Στοχεύουμε να είμαστε τρίτη δύναμη

«Αν τα ποσοστά του Ποταμιού είναι χαμηλά θα είναι μία ήττα και δεν θα συνεχίσω» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

theodorakisB

Ανοιχτός στις συνεργασίες, με όρους, δήλωσε ο αρχηγός της πολιτικής κίνησης το Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, που έθεσε ως στόχο την τρίτη θέση των ευρωεκλογών, ενώ τόνισε ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική αν το κόμμα του συγκεντρώσει χαμηλά ποσοστά (ΜΕGA).

«Αν τα ποσοστά του Ποταμιού είναι χαμηλά θα είναι μία ήττα και δεν θα συνεχίσω. Αν ο κόσμος μου πει: Σταύρο, δεν σε πιστεύουμε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω», είπε ο κ. Θεοδωράκης. «Ο δικός μας στόχος -και νομίζω ότι είναι ένας καλός στόχος για τη χώρα- είναι να μην είναι τρίτο ένα κόμμα που θα είναι προσβολή για τη χώρα, αλλά να είναι τρίτο κόμμα Το Ποτάμι, ένα κόμμα που εγγυάται κατά κάποιον τρόπο τη σταθερότητα» είπε.

Αναλύοντας τη θέση του για τις πολιτικές συνεργασίες, τόνισε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές. «Δεν θα περάσουμε από την κρίση στην ανάπτυξη αν δεν μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Η ψήφος στο Ποτάμι είναι ένα »ναι» στις συνεργασίες», τόνισε χαρακτηριστικά. Οπως διευκρίνισε, ότι δεν πρόκειται για συνεργασίες «για να μοιράσουμε θέσεις, αλλά σε συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία πιθανώς να μας βγάλουν από ένα αδιέξοδο».

«Αυτή η χώρα δεν θα σωθεί με 25% Αριστερά ή με 25% Δεξιά. Πρέπει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να συζητήσουμε δημοσίως, τα κόμματα που έχει εκτιμήσει ο κόσμος ότι έχουν ένα προβάδισμα -και εκεί θέλω να είναι και Το Ποτάμι- κάποιες πολιτικές. Εμείς έχουμε 20 σημεία τα οποία θα θέσουμε σε δημόσια συζήτηση και με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα» τόνισε.

Οσον αφορά το διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στην πρόταση του Ποταμιού, η οποία προβλέπει διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, όπως έγινε στην Μεγάλη Βρετανία.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ.Θεοδωράκης υπογράμμισε ό τι «υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από αυτό».

By