Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Νούλαντ ζήτησε συγνώμη για την φράση της «Η ΕΕ ας πάει να πνιγεί» (+ video)

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  δεν διέψευσε ότι έγινε η τηλεφωνική αυτή συνομιλία αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο μιας «ιδιωτικής διπλωματικής συζήτησης»

state-department1

Η Aμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη Βικτόρια Νούλαντ ζήτησε αργά χθες συγνώμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις δηλώσεις της σε βάρος της ΕΕ σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία. Σε ηχητικό ντοκουμέντο της τηλεφωνικής συνομιλίας που αναρτήθηκε χθες στο YouTube, ακούγεται η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ευρώπη να λέει στον συνομιλητή της: Η ΕΕ ας πάει να πνιγεί.Η Νούλαντ, η φωνή της οποίας ακούγεται ευκρινέστατα, συνομιλεί με έναν άνδρα ο οποίος είναι σίγουρα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέφρι Πάιατ. Οι δύο διπλωμάτες μιλούν επί τέσσερα λεπτά για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να διευθετηθεί η πολιτική κρίση στη χώρα αυτή.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι δεν διέψευσε ότι έγινε η τηλεφωνική αυτή συνομιλία αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο μιας «ιδιωτικής διπλωματικής συζήτησης», ενώ διευκρίνισε ότι η Νούλαντ ζήτησε συγνώμη.

Ακούστε το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα:

By